Hoppa till sidans innehåll

Vätterrundan 2011


Efter en veckas oroligt tittande på väderprognoser visade alla till slut samma mönster, uppehåll men kanske lite vind. Efter en regnig fredag blev det dags för samling i stadsparken i Motala, det visade sig att vi till start blev 12 stycken som skulle jobba för att tillsammans trampa runt Vättern med mål Motala på utsagda 11-12 timmar. Vi var spretiga i vår geografiska fördelning, Tjällmo, Borensberg, Linköping, Rimforsa och Boxholm. Vilken tur att vi alla talade samma språk, det gjorde inte de två killarna från Canada som från början hängde med oss, trevliga men kanske inte den erfarenheten vi önskat oss på att cykla i grupp. De tillsammans med andra lösa hästar gjorde färden till vårt första stopp, Gyllene Uttern, till en utmaning. Tiden gick fort då vi hela tiden fick lägga fokus på att förutse alla konstiga och en del farliga manövrar.

 

Efter en del motvind på vägen ner till Jönköping fick vi då äntligen ta del av den hjälpen på västgötasidan. Farten var kanske lite hög och vi tappade delar av gruppen i backarna efter Jönköping. Nattens andra stopp, Fagerhult, blev kort och bra. Vi intog effektivt den dryck och tillbehör som vi skulle och kom sedan iväg med sikte på frukost i Hjo.

Natten var härlig, fullmånen gjorde att det aldrig blev riktigt mörkt och vinden i ryggen gjorde att det blev bra fart, stundtals över 35km/h utan att ta i.

 

Efter frukost i Hjo börjar då rundan på allvar, nu kommer backar / motlut som avlöser varandra hela vägen upp till Hammarsundet. Det flöt på bra, vi höll tempot och höll ihop gruppen bra. Ett snabbstopp i Boviken med kaffe & bulle samt SMS hem med en tid vi förväntades nå målet till väntande anhöriga. Vi tuffade vidare i härlig morgon sol med vetskapen om att snart når vi Hammarsundet och då kommer motvinden. Vi bunkrade det sista i Hammarsundet för att få krafter till de återstående backarna mot Motala. Väl på Lemundavägen började man känna målet och Per-Martin fick ett par gånger gå upp och hejda ”ungtupparna” som nu körde 30+.

Väl inne vid Luxorrondellen samlade vi ihop skaran och rullade sista biten i mål.

 

Total tid 10:54, effektiv cykeltid 10;04.

 

Tack alla som var med, trevlig att vi så ”spretiga” klarade av att göra ett bra lagarbete med farthållning och med allmänt kackel som håller humöret uppe.

 

Vi ses nästa år igen. //Greger Hultman, Kisa SK Cykel

Uppdaterad: 19 JUN 2011 21:00 Skribent: Greger Hultman

kindabank

Postadress:
Kisa SK
Stig Jonsson, S Sjömossegatan 8
59036 Kisa

Kontakt:
Tel: 049471716, 0705538225
Fax: 049400000
E-post: This is a mailto link

Se all info