Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: erikbirgerson.se

Cykelvasan 2011


Efter en sommar fylld med träning var det då dags för årets stora mål för vår MTB cykling. Redan under torsdagen samlades vi i olika bilar för avfärd från Rimforsa mot Sälen och den gemensamma stugan i Lindvallen som vi hyrt över veckoslutet. Vi var totalt 11st personer varav 8st som tänkte plågas de (visade det sig) 94km mellan Sälen och Mora.

 

Fredagen ägnades åt sovmorgon och slapp på förmiddagen för att vid lunchtid vara på plats vid den ”mässa” som fanns vid Experium, Lindvallen. Nummerlappar och naturligtvis lite små inköp av det man glömt hemma eller som var så billigt att man inte kunde motstå att köpa. Efter den gemensamma lunchen på Experium tog vi som skulle cykla en kort tur för att röra på benen.

Kvällen blev fylld av mat, dryck och godis, allt räknas som uppladdning.

 

Lördag 06:30 serverades frukosten, jag skulle vilja påstå att det var ganska tyst runt bordet då många satt i tankar kring loppet. Runt 07:20 rullade vi från stugan ner till startområdet i Berga by, många av oss hade lyckats seeda oss till tävlingsklassen och hade start 09:00, vi var bra ute i tid för att lägga cykeln i startfållan och på så vis få en bra plats när väl starten går. Väntan fram till start använde vi till att tagga varandra med prat om däckval, lufttryck och andra saker som gjorde en lite smått nervös. Vi fick hjälp av erikbirgerson.se med att ta en gruppbild som vi missat tidigare på morgonen.

 

När starten väl gick rullade det på i ett bra tempo, vi körde ju med personer som också hade klarat seedningstiderna så alla var jämna och det märktes snart att tempot skulle bli högt. Efter starten på asfalt gick det snart över till grusväg/skogsväg med varierad kvalitet men helt klart lättåkt underlag med inslag av backar och mindre motlut. I Evertsberg stod vårt eminenta langningsteam som fått med sig en hel del olika flaskor för lagning. De fick ta plats bland de stora teamen och fick faktiskt en del tips som de tar med sig till nästa år.

Efter Evertsberg blev det färre backar och således mera lättåkt, temport var högt och vi var snart inne i Mora parken och upploppet.

 

Tack alla som följde med och extra tack till ni som gjorde god mat och som langade vätska i Evertberg.

 

Stort tack även till erikbirgerson.se för hjälp med bilden

 

Vi ses nästa år igen. //Greger Hultman, Kisa SK Cykel

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:26 Skribent: Greger Hultman

kindabank

Postadress:
Kisa SK
Stig Jonsson, S Sjömossegatan 8
59036 Kisa

Kontakt:
Tel: 049471716, 0705538225
Fax: 049400000
E-post: This is a mailto link

Se all info